Benvinguts al nostre bloc

Aquí teniu el nostre bloc de receptes de cuina, per a que pogueu gaudir tal i com ho fem nosaltres cuinant. Esperem que us agradi i que ens envieu els vostres comentaris de com us ha quedat la nostra recepta.

dissabte, 12 de maig del 2012


POLLASTRE ROSTIT

INGREDIENTS (PER A  DUES PERSONES)

·       POLLASTRE (4 CUIXES O DUES CUIXES I PETXUGA)
·       DOS CEBES GROSSETES
·       UNS GRANS D’ALLS SENCERS
·       UNA FULLA PETITA DE LLORER
·       UN POT DE BOLETS
·       PRUNES

ELABORACIÓ

Tallar el pollastre, posar-li sal i pebre i a la cassola amb una mica d’oli. Quan n’està una mica fregit ja hi podem posar la ceba tallada a trossos grossets, els alls sencers i la fulla de llorer. Deixeu que es vagi coent una estona. Llavors hi posarem els bolets (millor si abans els hem passat  per la paella) i les prunes (que les hem deixat una estona a estovar amb aigua calenta).

NOTES

Perquè quedi més tendre s’hi pot posar un raig de conyac quan s’està coent.
Si volem una mica més de suc, hi posarem una raig de caldo.





MACARRONS A L’OLLA PRESSIÓ

INGREDIENTS (PER A DUES PERSONES)

·       250 GRS . DE MACARRONS
·       UNA CEBA  PETITA
·       UNA CAPSETA DE PERNIL SALAT A TROSSETS
·       UN RAIG DE TOMATA NATURAL TRITURADA
·       MANTEGA
·       FORMATGE RATLLAT

ELABORACIÓ

En l’olla a pressió hi desfarem un bon tros de mantega i es fregeixen els trossets de pernil una mica. Tallarem la ceba ben petita i quan està sofregida hi tirem la tomata amb una mica de sal. Es deixa coure tot junt uns minuts i llavors s’hi tiren els macarrons (crus). Es remena amb el sofregit i s’hi posa una mica de sal i de pebre. A part, tindrem aigua bullint (uns dos gots ben plens) que hi podrem posar una mica de pastilla d’avecrem. Amb l’olla tapada es bullen uns 8 minuts o menys si l’olla és la ràpida. Al servir-los s’hi posa el formatge ratllat.

NOTES

Vigilar que no s’enganxin a l’olla. Obrir l’olla de seguida que s’ha acabat el temps de bullir i remenar-los. 


CASSOLETA DE MANDONGUILLES AMB ANELLES DE CALAMAR

INGREDIENTS (PER A DUES PERSONES)

·       250 GRS. DE CARN PICADA DE PORC I VEDELLA
·       UNA MICA DE TOMATA FREGIDA
·       150 GRS D’ANELLES DE CALAMAR
·       UNA MICA DE CALDO

ELABORACIÓ

En primer lloc es fan les mandonguilles posant a la carn picada un ou batut, sal i una mica de pa ratllat amb all i julivert. Es fregeixen amb oli abundant i es guarden. A la cassola hi posarem a coure les anelles de calamar amb una mica d’oli i quan ja s’ha  evaporat l’aigua que fan ja hi podrem posar una mica de tomata i les mandonguilles. Hi podem tirar per sobre all  i julivert trencat petit i, aleshores, ja hi podrem posar una mica de caldo, deixant bullir tot junt uns 15 o 20 minuts. També hi va bé una rojolinet de vi blanc.

NOTES

Si no es fa servir la tomata fregida, llavors s’ha de sofregir ceba tallada petita i una mica de tomata natural. Si en aquest moment no tenim caldo, podem fer bullir una mica d’aigua amb un tros de pastilla d’ Avecrem (és igual de peix que de carn).



ESPAGUETIS AMB PEIX

INGREDIENTS (PER A DUES PERSONES)

·       250 GRS. D’ESPAGUETIS O TALLARINES
·       100 GRS. DE GAMBES PELADES
·       150 GRS. DE CALAMARS EN RODANXES O SÍPIA
·       4 GAMBES
·       6 MUSCLOS O UNES CLOÏSSES
·       UNA CEBA PETITA
·       UNA MICA DE TOMATA FREGIDA

ELABORACIÓ

Mentre bullim els espaguetis amb sal i una pastilla d’Avecrem de peix, en una paella o cassola posem oli, fregim les gambes i les guardem. Després es fregeixen les gambes pelades i a continuació els calamars o la sípia. Llavors s’hi posa la ceba tallada petita i quan està cuita s’hi tira una mica de tomata. Després s’hi posa els musclos o les cloïsses que haurem obert en un pot amb una mica d’aigua i tapat (al vapor). A continuació s’hi posen els espaguetis quasi sense escórrer i es deixa coure tots junt una estoneta.




              
          















CIGRONS AMB PEIX

INGREDIENTS (PER A DUES PERSONES)

·       UN POT GRAN DE CIGRONS CUITS
·       100 GRS. DE GAMBES PELADES
·       100 GRS. D’ANELLES DE CALAMARS
·       UNS QUANTS MUSCLOS O CLOÏSSES
·       UNA MICA DE TOMATA FREGIDA 

ELABORACIÓ

A una cassola es fregeixen les gambes i els calamars fets a trossets amb una mica d’oli. També ja hi podem posar els musclos i les cloïsses per que s'obrim.  S’hi posa una mica de tomata i s’hi afegeixen els cigrons  directament del pot. Es deixa bullir tot junt una estona.

NOTES

Si no teniu tomata fregida, llavors  s’haurà de sofregir ceba tallada petita i tomata natural triturada.
Per sobre s’hi pot afegir un ou dur tallat a trossets.




LLENTIES AMB PERNIL

INGREDIENTS (PER A DUES PERSONES)

·       UN POT GRAN DE LLENTIES CUITES
·       UNA CAPSETA DE PERNIL A TROSSETS
·       UNA MICA DE TOMATA FREGIDA 

ELABORACIÓ

En una cassola, primer es fregeix una mica els trossets de pernil i de seguida s’hi posa la tomata. S’hi tira tot el pot de les llenties i es deixa bullir tot junt una estoneta.

NOTES
Si tenim una mica d’arròs bullit, també l’hi podem posar o bé una pastanaga i patata tallada molt petita.
Si volem que les llenties  quedin amb més suc, s’hi pot posar un raig de caldo (de tetra brik).
Si no teniu tomata fregida , llavors s’haurà de sofregir ceba tallada petita i tomata natural triturada.

   




             
MACARRONS PIZZEROS

INGREDIENTS (PER A DUES PERSONES)

·       250 GRS. MACARRONS
·       UNA LLAUNA DE TONYINA
·       UNA CAPSETA DE BACON A TROSSOS 
·       UN POT PETIT DE XAMPINYONS LAMINATS
·       TOMATA  FREGIDA
·       UNA MICA DE MANTEGA
·       FORMATGE RATLLAT
·       ORENGA

ELABORACIÓ
Es bullen els macarrons amb aigua, sal i una mica d’oli. En un altre recipient, amb una mica de mantega i una mica d’oli, primer se sofregeix el bacon, després s’hi tiren els xampinyons  (amb una mica de sal) i quant tot es vegi una mica cuit, s’hi posa la tonyina. A continuació s’hi tira la tomata fregida i un polsim d’orenga. Quan els macarrons ja estan bullits, es renten una mica i s’hi tiren. Se serveix amb el formatge ratllat.

NOTES
Es pot fer amb qualsevol altra classe de pasta.
Si no tenim bacon, es pot fer amb trossets de pernil dolç o de gall dindi.